Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Milyen az első csók?

De e kis kitérő után térjünk vissza az igazi csókhoz, aminél nyelvünkkel felfedezzük a másik ajkait, száját.  Az első csók sok ember számára felejthetetlen élmény még akkor is, ha az a kapcsolat nem is volt oly jelentékeny, és később már az illető nevére sem emlékszik, kitől kapta. Egy 1997-ben, Európában végzett felmérés szerint az emberek 22 százaléka örömmel gondol vissza arra a bizonyos nagy pillanatra, 8 százalékuk kifejezetten felkavaró élményként emlegeti, 16 százalékuk az égvilágon semmire sem emlékszik. De mit is tehetünk annak érdekében, hogy első csókunk felejthetetlen és élvezeteses legyen? Nézzük csak meg sorjában a fontos lépéseket!
 
1. Legyen emlékezetes az első csók!
 
Amikor a gyomrodba kezd beleállni az a bizonyos fájás, és egyre izgatottabb leszel, gondolj arra, hogy a csókolózás kellemes, jól eső érzéssel járó "tevékenység" - ezért őrizd meg nyugalmad, és csak folytasd nyugodtan!
 
2. Figyelj a nyelvedre!
 
Viselkedni tudni kell - minden körülmények között, és ez alól a "nyelvhasználat" felett gyakorolt kontroll sem kivétel. Ha kezdetben túl sokat használod, nem biztos, hogy a partnered biztosítja a lehetőséget egy következő csókcsatára is... Épp ezért, amíg meg nem kerülsz tisztába partnered igényeivel, nem célszerű úgy bánnod nyelveddel, mint egy gyík…
 
3. Tartsd karban az ajkaid!
 
A kicserepesedett, érdes ajkak nem a legkívánatosabbak. Ezen az sem segít, ha a szeles, hideg időjárásra vagy arra hivatkozol, hogy "elvesztetted az ajakápolód". Sokkal hasznosabb, és nem utolsó sorban célravezetőbb, ha ajkaid a bekövetkező csókolózás esélyétől függetlenül bársonyosak, ápoltak.
4. Csókolj a csók öröméért!
 
A csókolózás az együttlét intim megnyilvánulása, melynek kellemesnek, élvezetesnek kell lennie, és nem kell feltétlenül szexuális együttléttel végződnie. Éld át a perc örömét, és ne nyugtalankodj amiatt, hogy "vajon mi jön ezután".
 
5. "A változatosság gyönyörködtet."
 
Az élet úgy szép, ha zajlik - és változatos. Ez igaz a csókolózásra is. Azaz változtasd a csók intenzitását, tempóját, időtartamát - és minden csók legyen olyan izgalmas, mint az első! Ha ez így lesz, garantált a siker: az egyik csók követni fogja a másikat.
 
6. Ne korlátozd a csókot a szájra!
 
"Ajkak az ajkakon" - lehet, hogy ezt jelenti a klasszikus csókolózás, de sokkal hasznosabb, ha felfedezed e célra a test egyéb területeit is. Jól ismertek a test erogén zónái (nyak, fül, stb.) - csókjaid tehát ne egyetlen helyre koncentráld.
 
7. Szájhigiéné nélkül nem megy!
 
A nem tökéletes lehelet a csók legádázabb ellensége. A fogmosást sohasem szabad kihagyni - sokan neszesszerükben fogkefét és fogkrémet is tartanak. Ha semmiképp nem áll módodban, fogmosás helyett fogyassz el egy almát, majd rágcsálj el egy rágót.
 
8. Bánj csínján az ajakrúzzsal!
 
Ha hosszú csókolózásra készülsz partnereddel, ajkad ne a legvörösebb rúzsoddal hangsúlyozd. Használj halvány árnyalatú szájfényt, mely, ha le is jön, nem szembetűnő - sem rajtad, sem a partnereden.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

A szex

(radóc andor, 2017.07.29 14:44)

A szex egy ojan érzés amijen egy csók felejthetetlen é próbáltam.

köszi

(Köszönöm! , 2016.07.25 18:06)

Van egy barátom amivel 1 éve vagyunk együtt és persze még nem csókolóztunk. Mivel el kellet utaznom, nem találkoztam vele eléggé régóta. Nagyon-nagyon hiányzik és gondoltam ezt egy csókkal közlöm vele.
Tehát a tippeket most bevetem! ❤

izé

(blabla, 2016.05.17 18:25)

Hát...... ezek nem is rossz ötletek :-)

Szeretlek

(Viola, 2015.06.29 00:04)

Hat nekem meg nem jott ossze de nagyon izgulok mert holnap meg fog tortenni es remelem jo lesz :*

tapasztalat

(hnlvgj, 2015.05.26 19:49)

Sziasztok én ugyanígy paraztam az első csók miatt mint ti most jónéhányan nekem nagyon jó volt mivel azzal történt akit szerettem és szeretni is fogok hidjetek el abban a pillanatban nem azon fogtok gondolkozni hogy jól csináljátok e hanem át fogjátok adni magatokat a pillanatnak minimális tanács azért hogy a nyelvetekkel óvatosan nem kell ledugni a torkán ha értitek hogy értem :D remélem tudtam ezzel valamennyit segíteni :)

szeretlek

(hehehhh, 2015.04.26 20:16)

en meg nem csókolóztam ;!!!!

okesssska

(galuska, 2015.04.26 17:38)

oke meglesz köszke a jo tanácsot

Bálványos

( Balaton12, 2015.02.14 23:13)

Nem lehetne eről felrakni videot??

Csók

(Én és az életem, 2015.01.31 19:07)

Hasznos volt arra,ha majd egyszer be fog következni. 12/L

sfegtrutr

(bella, 2014.05.21 13:05)

hát az enyém nagyon jo volt mert épp atol kaptam akit szeretek és hát akitől kaptam az nem ugy érzet mint én de én még mindig szeretem és szeretni fogom mig a világon van élet!!!!!!!

Re: sfegtrutr

(Reka, 2014.12.25 15:34)

Sok boldogsagot kivanok neked!Reka

jo

(Reka, 2014.12.25 15:32)

Jo es gratula.Sok mindent lehet tanulni.RekaU.I.: BOLDOG KARACSONYT!REKA